Zowel groep rond Vandenhaute als kinderen Gheysens brachten bod uit op Anderlecht

Voor Wouter Vandenhaute zou de overname van Anderlecht een droom zijn die werkelijkheid wordt. © belgaimage

De raad van bestuur van Paars-wit beslist woensdag wie de nieuwe eigenaar wordt.

Een groep van een tiental investeerders rond Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute heeft een officieel bod uitgebracht op RSC Anderlecht, zo meldt de openbare omroep VRT. Ze zouden samen 45 miljoen euro betalen voor 60 procent van de aandelen. Vandenhaute bevestigde het nieuws ook aan de krant De Standaard.

Volgens de VRT gaat het onder anderen om voormalig CEO van Bpost Johnny Thijs, gewezen AB InBev-topman en nu al aandeelhouder van RSC Alexandre Van Damme en Geert Duyck en Steven Buyse van CVC Capital Partners, een van de grootste investeringsfondsen ter wereld.

Kinderen

Aanvankelijk was er sprake van dat Vandenhaute samen met topman Paul Gheysens van bouwpromotor Ghelamco de Brusselse club wilde overnemen, maar zij gaan kennelijk dus niet samen in zee.

Bovendien heeft Gheysens niet persoonlijk een bod uitgebracht. Ghelamco-woordvoerder Philip Neyt bevestigde dinsdagavond dat zijn drie kinderen, Michael (35), Simon (34) en Marie-Julie (23) ook een bindend bod hebben uitgebracht. Dat gebeurde voor 8 uur ’s ochtends, de deadline voor geïnteresseerden.

‘Over de inhoud van het gehele document kan ik niets zeggen, dat zou niet conform zijn met de afspraken die we moeten naleven in het biedingsproces.’

Door zijn kinderen te laten bieden op Anderlecht, kan hij zelf sterke man bij Antwerp FC blijven.

Beslissing

Een andere naam die de voorbije weken genoemd werd als kandidaat-overnemer, is die van de steenrijke Oezbeeks-Russische Alisjer Oesmanov. Hij is reeds aandeelhouder van de Engelse topclub Arsenal. Zijn interesse lijkt echter bekoeld en het is niet bekend of hij voor de deadline een bod heeft ingediend.

De verschillende biedingen van de geïnteresseerde kopers worden woensdag voorgelegd aan de raad van bestuur van RSC Anderlecht. Daar wordt beslist wie de nieuwe eigenaar wordt. Donderdag wordt het nieuws officieel bekendgemaakt op een persconferentie.