Zulte Waregem boekt 3-2 winst tegen Racing Genk

Zulte Waregem heeft op de 20e speeldag in de Jupiler Pro League Racing Genk verslagen met 3-2. In de stand blijft Zulte Waregem tweede, op drie punten van leider Anderlecht, dat nog in actie komt.

In het Regenboogstadion wilde Zulte Waregem revanche nemen voor de met 0-5 verloren bekerwedstrijd tegen Genk van afgelopen donderdag. Zulte Waregem domineerde in de eerste helft. Toch kwamen de Genkenaren, die zonder de geblesseerde Vossen aantraden, in de 37e minuut tegen de gang van het spel in op voorsprong na een owngoal van Bruno Godeau.

Op slag van rust bracht Junior Malanda met een kopbal de score opnieuw in evenwicht. In de 60e minuut kende scheidsrechter Delferière een penalty toe aan Zulte Waregem na een ingreep van Kalidou Koulibaly. Mbaye Leye trapte de strafschop zuiver binnen. Tien minuten later scoorde Franck Berrier de 3-1, zijn elfde van het seizoen. Vlak voor affluiten milderde Khaleem Hyland tot 3-2.

In de stand blijft Zulte Waregem tweede met 40 punten, op drie punten van leider Anderlecht. Racing Genk, dat volgende week leider Anderlecht ontvangt, telt net als Standard en Club Brugge vijf punten achterstand op Zulte Waregem. Zondagavond om 18u neemt Anderlecht het thuis op tegen OHL, de laatste wedstrijd van de 20e speeldag. (Belga/SD)