Zulte Waregem Europees op de Heizel?

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Play-off 1 is een feit, de kans op Europees voetbal zeer reëel. En dus zoekt Zulte Waregem volop naar een stadion waar het in dat geval kan spelen.

Play-off 1 is een feit, de kans op Europees voetbal zeer reëel. En dus zoekt Zulte Waregem volop naar een stadion waar het in dat geval kan spelen. Van het Gentse stadsbestuur kregen de West-Vlamingen alvast een njet. Eerst liet afgevaardigd bestuurder Patrick Decuyper onderzoeken wat het zou kosten om het Regenboogstadion op korte termijn aan te passen aan de UEFA-normen. Daarvoor moesten onder meer 1000 zitjes met een rugleuning van dertig centimeter bevestigd worden, die later eventueel gebruikt konden worden in het vernieuwde stadion, en was een verbreding van het veld nodig. Die kost bleek echter te groot.

Eerder had hij al het bestuur van AA Gent gevraagd of Zulte Waregem eventueel weer gebruik kon maken van het Ottenstadion (zoals tijdens de Europese campagne in het seizoen 2006-2007, tegen onder meer Ajax en Newcastle) of van het nieuwe stadion op de Arteveldesite. Michel Louwagie ging akkoord, maar verwees meteen door naar het Gentse stadsbestuur, dat daarvoor toestemming moet geven.

Decuyper stootte echter op een njet van burgemeester Daniël Termont. Het Ottenstadion, waar de buurtbewoners niet meer staan te springen voor Europese wedstrijden, bleek geen optie, evenmin als het nieuwe stadion, wegens veiligheidsredenen (te weinig politie).

Zulte Waregem kwam zo terecht in Brugge (Jan Breydel), Antwerpen (Het Kiel) en Brussel (Heizelstadion). “Die drie stadions hebben we opgegeven in ons licentiedossier”, zegt woordvoerder Cedric Tack in Sport/Voetbalmagazine. “Een definitieve beslissing volgt pas later, want de respectieve stadsbesturen moeten dat nog voorleggen op hun schepencolleges.”

In het dossier over het vernieuwde Regenboogstadion zijn de onderhandelingen tussen de club, het stadsbestuur en projectontwikkelaar Rainbow over een ‘ontvetting’ van het project nog volop aan de gang. Bij Rainbow verwachten ze dat die minstens nog een paar maand duren. Verwacht wordt dat de start van de verbouwingen ten vroegste begin 2016 aanvatten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier