Zulte Waregem evenaart doelpuntenrecord Club Brugge

Zulte Waregem © BELGAIMAGE
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Matchen van Zulte Waregem waren in het voorbije reguliere seizoen een garantie voor goals, véél goals.

3-3 werd het afgelopen zondag tussen Essevee en KRC Genk, na een late comeback van de thuisploeg. Minstens zes goals in één wedstrijd, het was geen uitzondering voor Zulte Waregem dit seizoen: het viel ervoor ook al drie keer voor: 2-5 thuis tegen Club Brugge, 5-1 op Antwerp en 4-2 op KV Kortrijk.

Dat Essevee telkens met zulke zware cijfers verloor is geen toeval: het incasseerde liefst 60 tegentreffers, het meeste van alle eersteklassers. Sinds de invoering van het play-offsysteem hebben slechts zeven clubs meer goals toegestaan dan de ploeg van Francky Dury dit seizoen. Met Westerlo in 2016/17 en Cercle Brugge in 2012/13 (beiden 65 tegendoelpunten) als grootste negatieve uitschieters.

Niet toevallig degradeerden beide teams ook, maar dat was niet het geval voor Zulte Waregem dit seizoen. Vooral omdat Hamdi Harbaoui (topschutter met 18 goals) en co ook zelf veel scoorden: 49 keer, evenveel als Anderlecht en Standard. Alleen Club Brugge (64), KRC Genk (63) en KAA Gent (53) deden beter.

49 eigen doelpunten plus 60 tegentreffers: in totaal vielen er dus liefst 109 doelpunten in de matchen van Essevee, 3,63 per wedstrijd of zelfs 3,89 per match zonder de twee 0-0 gelijke spelen op Mouscron en Anderlecht.

109 goals, dat is, sinds de invoering van de play-offs, een evenaring van het ‘spektakelrecord’ van Club Brugge in het seizoen 2012/13. Alleen scoorde blauw-zwart toen meer treffers (66) dan het incasseerde (43). Club eindigde toen ook pas als vierde in de reguliere competitie.

Onder meer na… Zulte Waregem dat als tweede toen evenveel eigen doelpunten telde als dit seizoen (49), maar er slechts 29 moest toestaan, of liefst 31 minder dan in de voorbije campagne.

Essevee werd zo pas elfde in de eindranking, maar de supporters hebben zich alvast niet verveeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier