Zulte Waregem houdt Gent van leidersplaats: 2-1

AA Gent is er niet in geslaagd naar de koppositie in de Jupiler Pro League te springen. Het verloor de openingswedstrijd van de 17e speeldag met 2-1 bij Zulte Waregem. Gent liet een voorsprong uit handen glippen.

In een uitverkocht Regenboogstadion, dat dankzij een nieuwe tribune voor het eerst 11.000 supporters kon ontvangen, kwamen de Buffalo’s iets voorbij het kwartier op voorsprong. De ploeg van Francky Dury kreeg een vrije trap niet weggewerkt. Gershon wipte het leer mooi over doelman Bossut: 0-1. AA Gent schoot zichzelf echter in de voet nadat Zolotic op het halfuur wegens een te late tackle met een tweede gele kaart verplicht moest gaan douchen. Vlak voor rust kopte Sylla de potentiële gelijkmaker tegen de paal, waardoor AA Gent met een voorsprong naar de kleedkamer trok.

Derde

Essevee slaagde er na de pauze dan toch in om de numerieke meerderheid op het scorebord te laten weerspiegelen. In de 62e minuut trapte Verboom een afstandsschot mooi binnen. Sylla kopte daarna nog op de paal.

10 minuten voor affluiten zette Cissako een actie op, Messoudi bediende de Fransman, die de 2-1 tegen de netten tikte.

In de stand is AA Gent derde met 29 punten. Dat zijn er twee minder dan leider Club Brugge, dat zondag om 14u30 de topper speelt bij landskampioen RSC Anderlecht, tweede met 30 punten.

Zulte Waregem zet zijn comeback verder, na een gemiste seizoensstart.