Zulte Waregem neemt leiding in play-off 1 over van Anderlecht

Anderlecht is zijn koppositie in play-off 1 kwijt aan Zulte Waregem.

Anderlecht is zijn koppositie in play-off 1 kwijt. In de laatste wedstrijd van de vijfde speeldag ging paars-wit met 2-1 onderuit op het veld van Zulte Waregem. Het team van coach Francky Dury springt over de Brusselaars naar de eerste plaats.

Zulte Waregem telt 40 punten, één meer dan Anderlecht.

Twee strafschoppen

Zulte Waregem kwam aan de Gaverbeek na een kwartier op voorsprong. Scheidsrechter Boucaut legde de bal op de stip na een overtreding van Nuytinck op Leye. De Senegalese aanvaller liet Silvio Proto geen kans (1-0).

Anderlecht, met Tom De Sutter naast Mbokani in de spits, ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar dichter dan een bal op de paal van De Sutter kwamen de bezoekers niet.

Elf minuten voor tijd verdubbelde Junior Malanda met een droge knal de voorsprong voor Zulte Waregem. Vijf minuten later kreeg Leye een unieke kans op de 3-0 maar zijn tweede strafschop van de avond, na een fout van Kouyaté op invaller Trajkovski, ging over.

Twee minuten voor affluiten werd het nog bibberen voor Zulte Waregem toen Mbokani met het hoofd de aansluitingstreffer scoorde, maar verder kwam de ploeg van John van den Brom niet meer.