Zwak Standard gaat onderuit in Noorwegen

Jelle Van Damme © Belga

Standard is in zijn heenwedstrijd in de vierde en laatste voorronde van de Europa League voetbal tegen een 2-0 nederlaag aangelopen bij Molde.

De Noorse kampioen was veel sterker dan de slap spelende Rouches, scoorde twee keer in de eerste helft en staat dicht bij een plaats in de groepsfase. De Rouches startten zwak aan de partij en konden de bal nooit lang in de eigen rangen houden. Molde was baas en klom na 24 minuten op voorsprong via Tommy Hoiland, die een blunder van Milec afstrafte. Standard was aangeslagen en stond vier minuten later zelfs al op een dubbele achterstand. Het was de volledig vrijstaande Mohamed Elyounoussi die de 2-0 van dichtbij in doel tikte.

Meteen na de pauze verving Standard-coach Muslin de krasselende Milec voor Yattara en El Messaoudi voor Julien De Sart, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Molde, momenteel pas zevende in de Noorse competitie, kwam rond het uur nog twee keer dicht bij de 3-0, maar Linnes en Elyounoussi misten. Aan de overzijde kreeg De Sart in de slotfase nog een goede mogelijkheid op de 2-1, het bleef echter 2-0.

Standard moet in de terugwedstrijd van volgende donderdag (27 augustus op Sclessin) nog flink aan de bak om deze scheve situatie recht te zetten. Overleeft Standard alsnog de play-offs, mag het samen met Anderlecht (dat rechtstreeks geplaatst is) naar de groepsfase van de Europa League. Als Club Brugge er komende woensdag niet in slaagt Manchester United uit te schakelen in de vierde en laatste voorronde van de Champions League, speelt ook Club de poulefase van de Europa League. De loting voor die groepsfase is voor 28 augustus. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier