20e titel voor Manchester United, 13e voor Sir Alex Ferguson

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Manchester United is voor de 20e keer landskampioen van Engeland geworden. De club van manager Sir Alex Ferguson haalde het op de 34e speeldag met 3-0 van Aston Villa.

Manchester United is voor de 20e keer landskampioen van Engeland geworden. De club van manager Sir Alex Ferguson haalde het op de 34e speeldag met 3-0 van Aston Villa.

Robin van Persie lukte een zuivere hattrick en was dus de grote man bij Manchester United tegen Aston Villa (zie video onderaan). De Nederlander bleef echter bescheiden: ‘Het maakt niet uit wie scoort, als je maar wint. Het ging zoals we wilden. Een fantastische voetbaldag’, zei Van Persie op Sport 1.

Van Persie is met 24 treffers voorlopig overigens ook alleen leider in de topschuttersstand in de Premier League. Liverpool-spits Luis Suarez volgt met 23 treffers.

13e voor Ferguson
Met nog vier speeldagen te gaan heeft Manchester United in de stand nu 84 punten, 16 meer dan eerste achtervolger en stadsgenoot Manchester City. De ploeg van Vincent Kompany heeft wel nog één wedstrijd meer te goed maar kan de stadsrivaal dus niet meer bijbenen.

Voor Manchester United is het al de 20e landstitel uit de clubgeschiedenis, de 13e in 21 seizoenen en ook de 13e voor manager Sir Alex Ferguson. Op de erelijst volgt het Manchester City op, die vorig seizoen in de slotseconden van de laatse competitiematch kampioen werd.

Op recordjacht Manchester United is overigens nog op recordjacht. Als het zijn resterende vier wedstrijden wint – tegen Arsenal, Chelsea, Swansea en West Brom – kan het de competitie beëindigen met 96 punten, een verbetering van het record van Chelsea (95) in het seizoen 2004-2005.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier