’40 miljoen euro voor Witsel is te veel’

CSKA Moskou volgt Zenit op als kampioen van Rusland. Boris Bogdanov, afscheidnemend chef voetbal bij het Russische tijdschrift Sport Express, geeft in Sport/Voetbalmagazine zijn analyse van het voorbije seizoen.

“Axel Witsel kende bij Zenit een moeilijke start (door strubbelingen met ploegmaat Denisov over zijn riante loon en dat van Hulk, nvdr), maar hij speelde zich toch in de basiself. Na de winterstop had ik verwacht dat Witsel meer zijn stempel ging drukken, maar dat gebeurde niet. Het prijskaartje van 40 miljoen euro is te veel”, vindt Bogdanov. “Maar zijn integratie verliep wel uitstekend verliep, wat als buitenlander in Rusland niet zo evident is.”

Blessureleed verstoorde dan weer het seizoen van Nicolas Lombaerts. “Desondanks is hij voor mij een van de meest constante spelers”, vertelt hij. “Lombaerts mag je zien als een secure verdediger, die sterk is op stilstaande fases. Onder de Italiaanse coach Luciano Spalletti blijft hij altijd eerste keuze – wanneer hij honderd procent fit is weliswaar.”

Boussoufa

Met Mbark Boussoufa, Mehdi Carcela, João Carlos (Anzji), Réginal Goreux (Samara) en Kanu (Terek Grozny) spelen ook nog enkele andere oude bekenden in de SOGAZ Premier League. “João Carlos mag terugblikken op een degelijk seizoen en is een certitude. Maar Goreux, Kanu en Jonathan Legear vielen me echt niet op. Dat zegt genoeg.”

De Marokkaanse international Boussoufa kon Bogdanov wel bekoren. “Het staat buiten kijf dat hij een uitstekende voetballer is”, oordeelt hij. “Maar volgens mij had Boussoufa, en Anzji in het algemeen, meer van het seizoen verwacht. Al hebben ze het wel ver geschopt in de Europa League (uitschakeling tegen Newcastle in achtste finales, nvdr).”

Bogdanov meent dat Carcela dan weer de dupe is van de regel om maximaal zes buitenlanders aan de aftrap te laten komen. “Met Samuel Eto’o, Boussoufa en Traoré staan er al drie buitenlanders in het offensieve compartiment. Carcela is wellicht de laatste keuze van Guus Hiddink.”

De journalist raadt aan uit te kijken naar Aleksander Kokorin (22), spits bij Dinamo Moskou. “Technisch vaardig, snel en hij heeft een neus voor goals. Alles wat een moderne aanvaller nodig heeft.” (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier