“AA Gent kan een rit winnen, maar nog geen ronde”

© Imageglobe/Vincent Van Doornick

Francky Dury heeft op zijn vrijdagse persconferentie voor de wedsrrijd van zaterdag tegen Lokeren het stilzwijgen verbroken.

Sinds vorige week, toen uitlekte dat Dury volgens de club te veel met Vincent Mannaert belde, had hij gezwegen omdat er iets gebroken was. “Ik wil blijven focussen op voetbal”, zegt Dury, “en ik wou vermijden dat het in die gesprekken over andere dingen zou gaan.”

Op Standard beantwoordde hij vragen voor de camera, maar kwam hij niet naar de persconferentie voor de geschreven pers. “Ik was daar gewoon niet uitgenodig door Standard”, zegt Dury nu. “Terwijl ik vind dat dat in de organisatie van een club thuishoort dat de bezoekende trainer naar de persconferentie wordt begeleid. Ik ben er dus niet van weggelopen, ik ben gewoon naar de bus gegaan.”

AA Gent heeft het net als zijn trainer de voorbije week in play-off 1 niet gemakkelijk. “Maar”, zegt Dury, “ik heb de mentaal sterke spelers gezien en anderen zien wegzakken. Ik vind dit heel boeiend, echt boeiend. Ik weet nu hoe het werkt.” (grijnst) Van de titel hoeft AA Gent dit seizoen alvast niet meer te dromen. “We kunnen met AA Gent een rit winnen en nog een rit, maar nog geen ronde.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier