AA Gent mag al dromen van Ibrahimovic, Messi of Hazard in Ghelamco Arena (video)

Zlatan Ibrahimovic © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Aan de eerste titel van AA Gent hangt ook rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League vast – en de bijhorende 17 miljoen euro. Wie zijn de mogelijke toppers die naar de Ghelamco Arena afzakken?

‘Zelfs al verliezen we in de Champions League met 6-0 van Real Madrid, wat doet het er nog toe’, noteerde onze reporter in Gent van een uitzinnige supporter. Spelen tegen de allergrootsten, het wordt een nieuwe ervaring voor de Buffalo’s.

Pot 4

Het staat vast dat AA Gent in het najaar minstens één absolute topclub ontvangt in de Ghelamco Arena. Omdat de Buffalo’s op papier (de clubcoëfficiënt is gebaseerd op de prestaties in Europa van de afgelopen jaren, nvdr.) tot de zwakste van alle gekwalificeerde ploegen zal behoren, komt het bij de loting sowieso in pot 4 terecht. Een en ander betekent dat Gent drie – alweer op papier – sterkere tegenstanders in zijn groep krijgt, uit pot 1, 2 en 3 telkens één ploeg.

Volgens de nieuwe regels van de UEFA komen in pot 1 sowieso de kampioenen van de zeven grootste competities terecht, aangevuld met de winnaar van de Champions League. Omdat de winnaar van de Champions League dit seizoen ook de kampioen van een van die competities zal zijn, namelijk FC Barcelona of Juventus, komt daar de kampioen van de achtste competitie bij, zijnde Nederland.

Grootste kampioenen

Lionel Messi
Lionel Messi© BELGA

Concreet zal pot 1 bestaan uit: FC Barcelona, Chelsea, Bayern München, Juventus Turijn, Benfica Lissabon, Paris Saint-Germain, Zenit Sint-Petersburg en PSV Eindhoven. AA Gent en zijn supporters mogen met andere woorden al dromen van toppers als Lionel Messi, Eden Hazard of Zlatan Ibrahimovic, in actie in de Ghelamco Arena.

Omgekeerd behoort een bezoek aan mythische stadions als Camp Nou (Barcelona), de Allianz Arena (München) en Stamford Bridge (Chelsea) tot de mogelijkheden.

De indeling van de andere potten zijn nog niet duidelijk, maar onder de andere mogelijke tegenstanders van AA Gent behoren Real Madrid (vicekampioen in Spanje), het Engelse Manchester City van Vincent Kompany, het Italiaanse AS Roma van Radja Nainggolan en het Duitse Wolfsburg van Kevin De Bruyne.

Trainer Hein Vanhaezebrouck kijkt er al naar uit. ‘Dat wordt leuk,’ zei hij na de match tegen Standard. ‘Het potentieel is enorm en hier is heel veel mogelijk’.

De loting van de groepsfase vindt plaats op donderdag 27 augustus.

Voorzitter Ivan De Witte droomt van…

Bekijk meer video’s van Stadion op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier