AA Gent nu al Europees uitgeschakeld na 3-1 nederlaag op Oostenrijkse bodem

AA Gent heeft donderdagavond de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegen het Oostenrijkse SCR Altach met 3-1 verloren. Door het 1-1 gelijkspel in de eigen Ghelamco Arena van vorige week, is Gent dus nu al Europees uitgeschakeld.

Gent moest met een gevaarlijke uitgangspositie afreizen naar het Oostenrijkse Innsbruck om zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de Europa League. Na twaalf minuten was het helemaal alarmfase rood bij de Gentenaren toen de snelle Moumi Ngamaleu er de volledige Gentse verdediging afliep en de bal voorbij een ver uitgekomen Jacob Rinne deponeerde. Gent kreeg geen voet aan de grond en mocht van geluk spreken dat Danijel Milicevic op slag van rust een strafschop kon benutten.

In de eerste helft pakte Gent al vier gele kaarten en dat brak hen zuur op na de rust. Na 50 minuten kreeg Stefan Mitrovic een tweede geel karton onder de neus geduwd. Gent had het mindere van het spel en na 76 minuten kreeg het dan ook het deksel op de neus via Stefan Nutz. In de laatste tien minuten speelde Gent nog alles of niet, maar het was Kristijan Dobras (89.) die aan de overkant de boeken toe deed.