Aangeklaagde FIFA-topman verdedigt zichzelf… met satirisch artikel (video)

Jack Warner © Belga Image

Voormalig vicevoorzitter Jack Warner beging in een videoboodschap op zijn website een pijnlijke blunder.

Jack Warner uit Trinidad & Tobago werd vorige week woensdag opgepakt in het kader van een Amerikaans onderzoek naar corruptie bij de FIFA en donderdag op borg vrijgelaten. De voormalige vicepresident van de Wereldvoetbalbond, die in 2011 reeds een stap opzij moest zetten omdat zijn naam aan corruptie werd gelinkt, wordt onder meer beschuldigd van omkoping bij de toewijzing van het WK 2010 aan Zuid-Afrika en riskeert uitlevering aan de VS.

In een videoboodschap die hij op zijn website publiceerde, ontkent Warner de beschuldingen, die volgens hem het gevolg van zijn van de ‘frustratie van de Amerikanen omdat ze naast de WK-organisatie grepen’. Om die beweringen kracht bij te zetten, haalt hij er een artikel van de satirische website The Onion bij, waarin staat dat de FIFA plots heeft besloten om komende zomer een WK in de VS te organiseren om Washington te sussen. ‘Als de FIFA zo slecht is, waarom wil de VS dan het FIFA WK hebben,’ zo vraagt hij met het artikel in de hand. Vanaf 4:30:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier