Aanklacht tegen Nederlandse Bavaria-meisjes op WK ingetrokken

De FIFA smaakt het kleedje van de bierproducent Bavaria niet. © Reuters

Een rechter in Johannesburg heeft de aanklacht tegen twee Nederlandse Bavaria-meisjes ingetrokken. Ze zijn vrijgelaten. De meisjes waren opgepakt omdat zij tijdens het WK-duel tussen Nederland en Denemarken oranje jurkjes van het biermerk Bavaria droegen.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is de aanklacht tegen de twee Nederlandse vrouwen ingetrokken nadat de Wereldvoetbalbond FIFA en de Nederlandse bierbrouwer een schikking hadden getroffen, meldt persagentschap ANP.

Over de inhoud van de schikking wilde de woordvoerder niets zeggen.

Ook Bavaria wil niets kwijt over de overeenkomst en wat het eventueel heeft betaald. Het bedrijf laat wel weten blij te zijn dat de aanklacht is ingetrokken.

Sluikreclame

De twee Nederlandse vrouwen, Barbara Castelijn en Mirthe Nieuwpoort, droegen tijdens Nederland – Denemarken oranje jurkjes van biermerk Bavaria, zonder dat er reclame op stond.

De FIFA beoordeelde dat als sluikreclame omdat het concurrerende biermerk Budweiser een officiële hoofdsponsor van het WK voetbal in Zuid-Afrika is. De twee vrouwen werden samen met nog een Nederlandse en 33 Zuid-Afrikaanse vrouwen uit het stadion gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier