Abidal en Evra beloven boekje open te doen

© EPA

Nadat de Franse nationale ploeg met de billen bloot ging op het WK, keerde ze woensdag terug naar huis. Eric Abidal verklaarde, nadat aanvoerder Patrice Evra dat eerder al deed, dat de ware toedracht van wat er gebeurd is in Zuid-Afrika naar buiten zal komen. Dat zei Abidal woensdag in Franse sportkrant L’Equipe.

De Fransen kenden een allesbehalve succesvol WK. Ze speelden een keer gelijk en verloren de twee overige matchen. Daarmee eindigden ze als troosteloos laatste in hun poule met Mexico, Uruguay en Zuid-Afrika.

Abidal geeft toe dat de boycot van zondag niet de juiste manier was om te tonen dat de ploeg het niet eens was met de beslissing Nicolas Anelka weg te sturen. “We hadden op een andere manier moeten reageren. Heel de groep was ontevreden en heeft dat laten zien”, stelde de verdediger van Barcelona.

Het worden ongetwijfeld nog zware dagen voor het Franse voetbal, meent Abidal. We zijn er niet in geslaagd het parcours neer te zetten dat iedereen gewenst had. We mogen beschaamd zijn.”, klonk het.

“Franse bevolking heeft recht op waarheid.”

Aanvoerder Evra wou maandag al openheid scheppen, maar deed dat uiteindelijk niet. “Het doet extra pijn omdat ik dat eigenlijk toen al had willen doen. De bondscoach stond dat echter niet toe”, zei hij. Evra weigerde als enige speler van de selectie dinsdag te spelen tegen Zuid-Afrika.

Een verklaring zal dus waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. “De bevolking van Frankrijk moet de waarheid weten, want het Franse team behoort aan hen toe en aan niemand anders”, besluit aanvoerder Evra.

Sarkozy ontvangt Henry

President Nicolas Sarkozy zal donderdag zelfs tijd vrijmaken voor een onderhoud met spits Thierry Henry. De international had vanuit Zuid-Afrika zelf gevraagd voor een bezoek aan het Elysée. Dat de blamage van de Fransen een staatszaak is geworden, bewijst de vergadering die Sarkozy woensdag heeft gepland met premier François Fillon, de minister van Sport en de staatssecretaris voor Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier