AC Milaan knikkert Anderlecht uit de Champions League

RSC Anderlecht is uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. De landskampioen verloor met 1-3 van AC Milaan, dat met groepswinnaar Malaga doorgaat naar de achtste finales.

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht had het balbezit en de beste kansen gehad, maar Milan Jovanovic, Dennis Praet en Dieumerci Mbokani konden de mogelijkheden niet verzilveren.

Magistrale omhaal

Na de pauze kreeg Anderlecht meteen het deksel op de neus. Zwak verdedigen werd door Stephan El Shaarawy genadeloos afgestraft. De Brusselaars acteerden veel minder sterk dan in de eerste helft en moesten na 69 minuten ook nog eens met tien voort. Bram Nuytinck haalde als laatste man Pato neer en mocht meteen gaan douchen.

Een minuut later verdubbelde Philippe Mexes de voorsprong met een magistrale omhaal van buiten de zestien. Dertien minuten voor tijd gaf Tom De Sutter Anderlecht opnieuw hoop. In de slotfase ging Anderlecht nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Pato die in de slotminuut op de counter de eindstand vastlegde.

Europa League kan nog

De derde plaats in groep C en een ticket voor de zestiende finales in de Europa League is nu het hoogst haalbare voor Anderlecht.

Malaga, dat 2-2 gelijkspeelde bij Zenit Sint-Petersburg, is met 11 punten zeker van groepswinst. AC Milaan heeft 8 punten, Sint-Petersburg en Anderlecht 4. Op de laatste speeldag (4 december) trekt Anderlecht naar Malaga en ontvangt Milan Sint-Petersburg. (Belga/TV)