AC Milan: ‘Barcelona pijn doen’

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

FC Barcelona tracht in de Champions League een 2-0 achterstand tegen AC Milan goed te maken. De Rossoneri zijn op hun hoede.

FC Barcelona tracht in de terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League een 2-0 achterstand tegen AC Milan goed te maken. De Rossoneri zijn op hun hoede. ‘We moeten Barcelona pijn willen doen’, zegt veteraan Massimo Ambrosini.

AC Milan droomt na de 2-0 zege in San Siro luidop van kwalificatie voor de kwartfinales, maar Ambrosini waarschuwde op een persconferentie dat het nog alle kanten uitkan. ‘We zitten in een gunstige positie, maar de kansen zijn volgens mij nog steeds 50-50. We hebben veel te verliezen maar ook veel te winnen,’ zei hij.

Vorig jaar liep het voor Milan bijna mis tegen Arsenal hoewel ze de heenmatch met 4-0 hadden gewonnen, herinnert Ambrosini zich. ‘Barcelona zal hetzelfde proberen, maar ons belangrijkste wapen is de tegenaanval. Een doelpunt zou onze kansen fors verhogen.’

‘Onze houding zal deze wedstrijd bepalen. We moeten er met veel moed aan beginnen, met de intentie van Barcelona pijn te doen. Door te twijfelen ga je slecht spelen,’ beseft Ambrosini. ‘Lionel Messi is hun belangrijkste speler, maar niet hun enige. We moeten heel Barça stoppen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier