AC Milan blijft onder de verwachtingen

Leonardo Bonucci © Belga

Bij Milan slaat de motor ondanks de zware investeringen maar niet aan. Zondagavond moet het zich in de ‘Chinese’ stadsderby tegen Inter absoluut herpakken.

Na zeven speeldagen staat Milan zevende. Dat is hetzelfde tussenresultaat als vorig jaar deze tijd. Alleen is intussen de club door een ambitieus Chinees consortium overgenomen, en werden afgelopen zomer elf nieuwe spelers voor een totaalbedrag van 230 miljoen euro gekocht. Doel: een plaats in de Champions League volgend seizoen.

Vandaag blijkt nog maar eens dat geld zich niet meteen vertaalt in succes. Terwijl aartsrivaal en stadsgenoot Inter, dat amper geld spendeerde tijdens de zomermercato, in de competitie nog maar drie goals tegen kreeg, zijn er dat bij Milan, waar doelman Gianluigi Donnarumma bleef en topverdediger Leonardo Bonucci aangetrokken werd, tien. Daarmee heeft het slechts de negende verdediging van eerste klasse.

Vooral Bonucci wordt met de vinger gewezen. Hij haalt een ruime onvoldoende tegenover zijn periode bij Juventus. Na de wedstrijd kreeg een tweet waarin de verdediger werd bekritiseerd een like van middenvelder Manuel Locatelli, een van de weinige overgebleven Milanspelers van vorig seizoen. Per ongeluk, haastte die zich nadien te zeggen.

Misschien legt Bonucci zich te veel druk op, opperde de trainer, die in de eerste elf wedstrijden van het seizoen (Europese inbegrepen) elf keer met een ander basisteam startte, waar Donnarumma, Bonucci, Franck Kessié en Lucas Biglia zowat de enige vaste waarden zijn. Maar ook Biglia wierp zich nog niet op tot de regisseur die hij de voorbije jaren bij Lazio was.

Gelukkig voor trainer Vincenzo Montella werd hij door de sportieve directie meteen uit de wind gezet. Een trainerswissel is niet aan de orde, klonk het na de thuisnederlaag tegen AS Roma. Bovendien liet ex-Milantrainer Carlo Ancelotti wetendat hij na zijn ontslag bij Bayern dit seizoen geen nieuwe club zal trainen. Algemeen directeur Marco Fassone voegde er wel aan toe dat er voortaan prestaties à la Milan verwacht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier