Adam Nemec scoort gemakkelijker voor Slovakije dan voor clubs

Adam Nemer (rechts) vecht voor de bal © REUTERS

Kent u Adam Nemec nog? Waarschijnlijk niet, want de ondertussen dertigjarige targetman beleefde een vrij bleke passage bij Genk. De boomlange aanvaller zit in de EK-selectie, maar vertrok met ruzie bij Willem II.

Kent u Adam Nemec nog? Waarschijnlijk niet, want de ondertussen dertigjarige targetman beleefde een vrij bleke passage bij Genk. Tussen juni 2008 en mei 2009 kwam de Slovaak toen in 21 wedstrijden uit op amper vier goals. Ondanks een vierjarig contract kreeg hij een vrijgeleide om een nieuwe werkgever te zoeken.

Dat deed Nemec ook snel, want nadien volgden al even bleke avonturen bij respectievelijk Kaiserslautern (van 2009 tot januari 2012, 9 treffers in 61 wedstrijden), FC Ingolstadt (2 doelpunten in 15 matchen), Union Berlin (van 2012 tot januari 2015, 14 goals in 60 duels) én een Amerikaans verblijfje bij New York City FC (0 doelpunten in 9 wedstrijden).

‘Pesterijen’

Afgelopen seizoen moest een contract bij het Nederlandse Willem II zijn EK-kansen kracht bij zetten. Het werd een bittere pil in Tilburg, want Nemec vertrok er met ruzie, naar eigen zeggen omdat hij het gevoel had door ‘pesterijen’ van hoofdtrainer Jurgen Streppel uit beeld te geraken voor bondscoach Ján Kozák.

De balans was dan ook bijzonder mager bij de staartploeg in de Eredivisie: tien competitieduels, geen enkele keer gescoord. Maar in de EK-kwalificatieduels gebeurde dan weer het omgekeerde, met maar liefst drie goals in zeven wedstrijden.

De voorbereiding op het EK én de start van het trainingskamp miste Nemec , omdat Willem II nog play-offmatchen moest afwerken tegen NAC. De spits behoorde niet tot de wedstrijdselectie, maar moest in eerste instantie blijven. Uiteindelijk toonde Streppel zich soepel, waaardoor Nemec vervroegd mocht vertrekken.

Het gaf de internationalijk duidelijk een boost: in de oefeninterland tegen Georgië maakte hij zelfs twee doelpunten. Voldoende om zich in de 23-koppige selectie te knokken. Of hoe een slecht seizoen met je club alsnog tot het goed einde wordt gebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier