Advocaat ook in Rusland onder vuur

© Epa

De Russische pers zou rond zijn pijnlijke vertrek bij de Belgische bond wel niet te veel heisa maken, zo dacht Dick Advocaat, sinds kort bondscoach van Rusland. Niets is echter minder waar.

Steeds meer Russische journalisten vertrouwen hem niet meer. De pers is ook in het lang en het breed teruggekomen op de ‘erecode’ die de Russische voetbalbond ingesteld had nog voor het Advocaat onder de arm had genomen.

Het doel van dat charter was om het Russische voetbal terug (geloof)waardigheid en ethiek te geven. Een van de auteurs van het document is de huidige voorzitter van de Russische voetbalbond, Sergei Fursenko.

Toen journalisten van het dagblad Sovietsky Sport Fursenko vroegen hoe het mogelijk is dat de auteur van zo’n charter een coach met een contract in België gaat ‘wegpikken’, kwam Fursenko met het vage antwoord dat dat een probleem tussen Advocaat en de Belgische bond was. De Russen komen ook niet tussen in de opzegvergoeding.

Een en ander maakt dat de ster van Advocaat nu ook taant in Rusland. Uit een online peiling van Sport Express, een ander dagblad, blijkt dat nog slechts 41,8% gelooft in de Nederlander. 48,9% is tegen zijn aanwezigheid.

De enige remedie lijkt: Rusland plaatsen voor het EK 2012.

(Pierre Bilic)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier