Afscheid in stijl voor Jürgen Klopp?

Jürgen Klopp © Reuters

Jürgen Klopp zit voor de laatste keer op de bank als coach van Borussia Dortmund, dat het in de Duitse bekerfinale opneemt tegen Wolfsburg. Neemt Klopp afscheid met een trofee of steekt Kevin De Bruyne daar een stokje voor?

Dortmund kende een teleurstellend seizoen. Die Borussen bengelden een hele tijd onderaan het klassement in de Bundesliga met de rode lantaarn als absoluut dieptepunt.

Na de winter kreeg de excentrieke coach Jürgen Klopp zijn ploeg terug op de rails en parkeerde hij Borussia op een zevende plaats. Hierdoor sleepte de ploeg uit Noordrijn-Westfalen nog net een ticket voor de Europa League uit de brand.

Als Borussia zijn seizoen ietwat glans wil geven, moet het zaterdagavond de DFB-Pokal winnen. Maar daarvoor moeten ze wel Wolfsburg opzijzetten in het Olympiastadion in Berlijn. En laat die Wölfe nu net dé Bundesligasensatie zijn van het afgelopen seizoen. Wolfsburg legde kampioen Bayern München lange tijd het vuur aan de schenen en eindigde knap tweede.

Tweede prijs ooit voor Wolfsburg?

De club van autogigant Volkswagen speelt sinds 1997 op het hoogste niveau en haalde sindsdien één trofee: de landstitel in 2009. Zaterdag is een uitgelezen kans voor Wolfsburg om het prijzenaantal te verdubbelen.

Dortmund heeft meer ervaring als het op prijzen pakken aankomt, ze wonnen de Duitse beker al drie keer. Het laatste succes in de DFB-Pokal van Borussia dateert van 2012, toen ze Bayern in de finale met 5-2 versloegen.

Als we ons baseren op de onderlinge confrontaties in de competitie is Wolfsburg favoriet. Twee weken geleden won de ploeg van Kevin De Bruyne nog met 2-1. De wedstrijd tussen beide teams in de heenronde eindigde op 2-2.

Treiterende Klopp

Jürgen Klopp wil absoluut zijn Dortmund verlaten langs de grote poort. Na de gewonnen halve finale tegen Bayern München blikte Klopp al vooruit naar de finale van aanstaande zaterdag.

De coach van Dortmund treiterde Wolfsburgtrainer Dieter Hecking: “Als Volkswagen zijn werknemers geen dag vrijaf geeft, zal het stadion in Berlijn volledig geel zijn.”

Hecking vond de uitlatingen van Klopp ongepast: “Sommigen zetten graag een grote mond op, maar ik niet. Dit statement is respectloos tegenover onze club en stad.” Het belooft een boeiend duel te worden zaterdag, zowel op het veld als langs de zijlijn. (MDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier