Champions League: Ajax met de billen bloot tegen Napoli, Liverpool wint van Rangers

In groep A van de Champions League heeft Ajax in derde wedstrijd van de groepsfase een pandoering gekregen van Napoli. De Amsterdammers gingen in de Johan Cruijff ArenA met 1-6 onderuit. In dezelfde groep wist Liverpool met 2-0 van Rangers te winnen.

Ajax kwam dinsdagavond vroeg op voorsprong via Kudus (9.), maar Napoli sloeg nog voor de rust verschroeiend terug met doelpunten van Raspadori (18.), Di Lorenzo (33.) en Zielinski (45.). Na de rust troffen opnieuw Raspadori (47.) en Kvaratskhelia (63.) nog raak. Nadat de Servische Ajacied Tadic in minuut 73 met zijn tweede geel van het veld moest, maakte Simeone (81.) de blamage voor Ajax compleet door de 1-6 eindscore vast te leggen.

De Italianen verstevigen hun leiderspositie dankzij deze derde winst in de groepsfase. Ajax blijft dan weer op 3 punten steken. Liverpool staat wat steviger op de tweede plaats in groep A, nadat het dinsdagavond de punten thuishield tegen Rangers. Alexander-Arnold (7.) wist op Anfield al vroeg de score te openen. In de tweede helft bracht Salah (53.) de Engelsen vanop de stip op een geruststellende 2-0 voorsprong. De Schotten blijven puntenloos in groep A.

Inter houdt punten thuis tegen Barcelona, Frankfurt en Tottenham spelen gelijk

In groep D van de Champions League heeft Inter de derde wedstrijd van de groepsfase gewonnen van FC Barcelona. Inter wist de Catalanen in San Siro met 1-0 over de knie te leggen. Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur kwamen dinsdagavond niet tot scoren (0-0).

Inter keek dinsdagavond in eigen stadion Barcelona in de ogen. De Milanezen kwamen in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong via Calhanoglu (45+2.). De tweede helft bracht geen verandering, waardoor Inter zijn tweede overwinning in de groepsfase boekte. Eerder op de avond won Bayern München in zijn derde wedstrijd in groep D met 5-0 van Victoria Plzen. De Duitsers staan daarmee stevig aan kop met 9 op 9. Inter blijft enigszins in het spoor van de Duitsers met 6 punten, terwijl Barcelona met 3 punten achterblijft.

De Tsjechische landskampioen Victoria Plzen heeft nog geen enkel punt. Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur namen het tegen elkaar op in groep D. De Duitsers noch de Engelsen kwamen tot scoren, en ook in de stand geven beide clubs na drie speeldagen elkaar geen duimbreed toe. Frankfurt en Tottenham blijven namelijk steken op 4 punten, op 2 punten van koploper Sporting Lissabon. De Portugezen gingen eerder dinsdagavond wel met 4-1 onderuit bij Olympique Marseille, dat zijn eerste 3 punten pakte.