Ajax stelt Michael Reiziger aan als interim-coach

Marcel Keizer © Belga Image

Marcel Keizer, die begin dit seizoen overnam van Peter Bosz, werd op non-actief gezet.

De 44-jarige Reiziger wordt geassisteerd door Winston Bogarde, die sinds dit seizoen ook zijn assistent bij Jong Ajax is.

‘Het duo neemt in ieder geval aanstaande zondag plaats op de bank bij het thuisduel met Willem II’, zo klinkt het op de website van de nummer twee uit de Eredivisie.

Eerder op de dag besliste de club naast Keizer ook Hennie Spijkerman (assistent-coach) en Dennis Bergkamp (individueel trainer en tevens lid van het technisch hart) op non-actief te stellen, er volgt nog een gesprek om de samenwerking te beëindigen.

Onder meer de ‘blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal’ was algemeen directeur Edwin van der Sar een doorn in het oog. ‘Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club’, zo klonk het.

Uitgeschakeld

Keizer nam aan het begin van dit seizoen de scepter over van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz. Europees liep het al meteen erg stroef.

De Amsterdammers werden uitgeschakeld in zowel de derde kwalificatieronde van de Champions League (door Nice) als de play-offronde van de Europa League (door Rosenborg). Hierdoor was Ajax eind augustus al Europees uitgespeeld.

In de competitie kenden de Ajacieden eveneens een moeizame start. Momenteel telt Ajax als nummer twee vijf punten achterstand op leider PSV.

De uitschakeling van woensdagavond in de achtste finales van de beker luidde uiteindelijk het vertrek van Keizer, Spijkerman en Bergkamp in. De Amsterdammers gingen bij Twente na penalty’s onderuit.