Al verschillende buitenlandse journalisten overvallen in Zuid-Afrika

© EPA

In Johannesburg zijn de voorbije dagen al verschillende buitenlandse journalisten, die in Zuid-Afrika zijn om het WK voetbal te coveren, overvallen. De feiten tonen aan waarom veiligheid een van de belangrijkste thema’s is op het WK.

Vier Chinese journalisten kwamen dinsdag net terug van een interview toen plots hun huurwagen werd aangevallen, melden lokale media. Ze moesten hun geld en fototoestel afgeven, maar raakten niet gewond.

Woensdag werden ook twee Portugese en een Spaanse journalist overvallen in hun hotel in Magaliesburg, nabij Johannesburg. Een groep gewapende mannen stal vooral professioneel materiaal zoals tv’s, camera’s, laptops en gsm’s. Niemand raakte gewond.

De Zuid-Afrikaanse politie kon woensdagnacht drie verdachten oppakken. Ze zullen binnen de 48 uur voor de rechter verschijnen. Een deel van de buit is al teruggevonden.

De feiten doen niettemin de discussie over de veiligheid op het WK weer oplaaien. Zuid-Afrika heeft een van de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier