‘Alcorcón is geen plaats om geld te verdienen’

© BELGA

Roland Duchâtelet heeft een netwerk uitgebouwd dat heel Europa overspant. Sport/Voetbalmagazine reisde door het voetbalimperium van de voorzitter van Standard. Lees hier een fragment over het Spaanse Alcorcón.

Wat heeft Roland Duchâtelet te zoeken bij AD Alcorcón, een van de meest bescheiden clubs uit de Segunda División?

Perschef Fidel Castrejón somt op: “Ten eerste ligt Alcorcón in Madrid en Madrid vormt als hoofdstad een mooi uitstalraam voor de rest van de wereld. Bovendien is het een kleine club zonder schulden. En ten slotte is de Spaanse tweede klasse een belangrijke competitie, ze behoort tot de top tien competities van Europa.”

En wat als Duchâtelet naar Alcorcón komt om naast het verhandelen van spelers gewoon ook een uitvalsbasis te hebben om zaken te doen in Spanje?

Castrejón is daar sceptisch over. “Er is gewoon niets in Alcorcón”, lacht hij. “Het is absoluut geen plaats om geld te verdienen.” Je kunt hem moeilijk ongelijk geven.

De nieuwe voorzitter van de fiebre amarilla (‘gele koorts’, de bijnaam van de club) is vrij goed onthaald door de vaste klanten van het Estadio San Domingo. Dat komt ook wel omdat zijn voorganger erg onpopulair was.

“De vorige president was de oude penningmeester van de club. Hij was niet erg geliefd omdat men hem ervan verdacht zijn voorganger, een lokale beroemdheid, buiten gewerkt te hebben”, legt Aimara Garteizgoxeascoa, een journaliste van AS, uit.

Castrejón bevestigt: “We denken dat Duchâtelet niet naar hier gekomen is om te speculeren. Hij wil Alcorcón laten groeien. We spreken met hem over investeringen, groeimarges en evenwicht.”

Lees het hele verhaal deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier