Alderweireld: ‘Voor mijn ontwikkeling was het vertrek van Vertonghen goed’

© IMAGEGLOBE

Met Ajax stoomt de 24-jarige Toby Alderweireld af op een derde landstitel. Daarna zal hij bepalen waar zijn toekomst ligt.

Voor aanvang van het seizoen was de Rode Duivel benieuwd hoe het zou zijn zonder Jan Vertonghen aan zijn zijde in de defensie van Ajax. “Het klinkt misschien gek, maar voor mij is het goed geweest dat Jan vertrok bij Ajax”, verklaart Alderweireld in Sport/Voetbalmagazine.

“Begrijp me niet verkeerd, ik heb hem heel hoog zitten, als voetballer en als persoon. Maar we hebben jarenlang een vast koppel gevormd. Jan was de grote man achterin bij Ajax. Na zijn vertrek kwam er meer verantwoordelijkheid op míjn schouders te liggen. Ik moest uit zijn schaduw treden. Voor mijn ontwikkeling is dat goed geweest.”

“Ik heb zijn vertrek op mijn eigen manier proberen op te vangen. Volgens mij is dat gelukt. Waarbij het natuurlijk ook scheelde dat we er met Niklas Moisander een goeie en ervaren verdediger bij kregen.”

Toekomst

Volgens Engelse media hebben Liverpool en Newcastle United concrete belangstelling voor Alderweireld. “Een voorkeur voor een bepaalde competitie heb ik niet. Als je bij Ajax hebt gespeeld, kun je volgens mij in elke competitie spelen.”

“Ik ga niet naar een club waar ze al zes of zeven centrumverdedigers hebben rondlopen. Daarna ga ik kijken naar de stad waar de club vandaan komt. Bij Anzji zullen ze me niet snel zien. Ik zou daar wegrotten. En in sportief opzicht trekt het me ook niet. Pas aan het eind van mijn rijtje afwegingen staat mijn salaris. Het sportieve aspect zal voor mij voorop staan.” (SZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier