Algerijnen plaatsen zich met gelijkspel tegen Rusland

Ook Algerije gaat naar de tweede ronde. © REUTERS

Algerije heeft zich in Curitiba met een 1-1 tegen Rusland geplaatst voor een achtste finale tegen Duitsland op het WK voetbal. De Russen gaan naar huis.

Al na vijf minuten moest de Algerijn Sofiane Feghouli met een hoofdwonde naar de kant voor verzorging. Aleksandar Kokorin kon optimaal profiteren van de tijdelijke man-meer-situatie en kopte een voorzet tegen de netten: 0-1. Beide ploegen drongen daarna met enkele flauwe pogingen aan op een doelpunt, maar de stand bleef ongewijzigd tot de rust.

Een kwartier na de pauze sloeg de Russische doelman Igor Akinfeev naast de bal op een vrije trap, waardoor Islam Slimani makkelijk kon binnenkoppen: 1-1 en zo de Algerijnen toch weer op een virtuele tweede plaats (en bijbehorende kwalificatie voor de achtste finales) in de poule.

Pompen of verzuipen

Rusland bleef aandringen en de Algerijnse doelman Adi M’Bolhi moest zich tot tweemaal toe reppen op pogingen van Igor Denisov (63e) en Aleksandar Kerzhakov (70e) en deed dat foutloos.

In de slotfase werd het nog pompen of verzuipen voor de Algerijnen, met nog een ultieme kopkans voor Aleksej Kozlov, maar de Noord-Afrikanen hielden nipt stand en nemen zo met vier punten de tweede plaats in de poule in beslag. Algerije mag zich daardoor opmaken voor een achtste finale tegen Duitsland. Die partij wordt maandag om 22u00 in afgewerkt. Rusland is uitgeschakeld. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier