Algerijnse bondscoach: ‘België favoriet, maar favoriet wint niet altijd’

De Algerijnse bondscaoch Vahid Halilhodzic (vooraan) aan de slag in Belo Horizonte. © BELGA

De Algerijnse trainer Vahid Halilhodzic is er rotsvast van overtuigd dat zijn team voor een verrassing kan zorgen tegen de Rode Duivels.

Dat zei de Bosniër op een persconferentie in het Estadio Mineirao, aan de vooravond van de openingswedstrijd in WK-groep H tegen de Rode Duivels. “Wij hebben deze partij bijzonder grondig voorbereid en zijn klaar om aan de slag te gaan op deze Wereldbeker. Algerije is een jonge ploeg die voor een verrassing wil zorgen, we hebben immers niets te verliezen. Het wordt een grote uitdaging, maar alles is mogelijk in het voetbal.”

Coutois in de spits

Halilhodzic beseft dat zijn ploeg voor een zware opgave staat. “België heeft een bijzonder sterke generatie en heeft heel veel potentieel”, zei hij. “Het is duidelijk favoriet tegen ons, maar de favoriet wint niet altijd. We hebben onze tegenstander bijzonder goed geanalyseerd en België heeft geen geheimen meer voor mij, tenzij Courtois plots in de spits zou spelen. Afzien gaan we in ieder geval, maar we zullen moed, durf en vastberadenheid aan de dag moeten leggen. Ook wij hebben kwaliteiten en enkele van mijn spelers kunnen schade aanrichten in gelijk welke defensie.”

Op zoek naar de verrassing

De Noord-Afrikanen zorgden op het WK van 1982 in Spanje voor een van dé verrassingen van het toernooi door West-Duitsland een 2-1 nederlaag aan te smeren. “Sindsdien is Algerije op zoek naar een uitzonderlijke prestatie en wordt er gezocht naar een nieuwe referentiewedstrijd. Hopelijk komt die er nu al.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier