Alleen al de aanval van PSG is bijna tien keer duurder dan het totaalbudget van Anderlecht

Cavani, Mbappé en Neymar © Belga

Wat kan de Belgische kampioen tegen het sterrenensemble uit Parijs?

Derde wedstrijd voor Anderlecht in de poules van de Champions League, derde trainer. Na René Weiler tegen Bayern München (3-0 verlies) en Nicolas Frutos tegen Celtic (0-3 verlies) zit woensdagavond Hein Vanhaezebrouck in de dug-out tijdens de partij tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain.

De vraag is of hij Paars-wit boven zichzelf zal kunnen doen uitstijgen, want dat zal nodig zijn in dit duel van David tegen Goliath. Twee seizoenen geleden loodste Vanhaezebrouck AA Gent, als eerste Belgische club in vijftien jaar, naar de achtste finales van de Champions League. De 3-4 zege op KV Mechelen van afgelopen weekend deed de fans opnieuw smullen, maar bij momenten zakte de kampioen nog door het ijs.

Sterrenensemble

Paars-wit maakt zich best niet te veel illusies tegen PSG. De Parijzenaars wervelen door de Ligue 1 en de Champions League, en kunnen teren op ongeziene wereldklasse: ’s werelds duurste voetballer Neymar (220 miljoen euro), Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Angel Di Maria, … Aan het lijstje PSG-vedettes lijkt geen einde te komen. Opvallend: de voorlijn Neymar-Mbappé-Cavani alleen al heeft bijna tien keer meer gekost dan het totaalbudget van RSCA (45-50 miljoen euro).

En als de sterren het dan toch eens laten afweten, zoals afgelopen zaterdag in Dijon (1-2), is er Rode Duivel Thomas Meunier om de klus te klaren. In de Champions League staat PSG na demonstraties op Celtic (0-5) en tegen Bayern (3-0) in de poule aan kop met zes punten.

De vorige keer dat PSG neerstreek in het Constant Vanden Stockstadion, in de poulefase van de Champions League 2013-2014, werd het 0-5, na onder meer een wereldgoal van Zlatan Ibrahimovic. In Parijs sleepte Anderlecht een gelijkspel (1-1) uit de brand.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het duel tussen Anderlecht en PSG wordt woensdagavond om 20.45 uur afgetrapt. De Tsjech Pavel Kralovec is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter. De 40-jarige Tsjech leidde in november 2014 de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Wales (0-0) in het Koning Boudewijnstadion. Twee jaar eerder was hij de scheidsrechter in de door België met 0-3 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd in Servië.