‘Als trainer weet je dat de kans bestaat dat je moet vertrekken’

© Belga

Frank Vercauteren pakte naast de Guy Thys Award. Die was dit jaar voor Michel Preud’homme. In een videobooschap sprak Vercauteren kort over zijn ontslag bij Al Jazira.

Frank Vercauteren eindigde na winnaar Michel Preud’homme en Ariël Jacobs met 35 punten op de derde plaats in de tweede uitreiking van de Guy Thys Award. Vercauteren heeft een bijzonder hectische week achter de rug na zijn ontslag bij het Arabische Al Jazira. “Ik weet nog steeds niet waarom ik daar moest vertrekken”, verduidelijkte Vercauteren in een videoboodschap.

De laatste tijd was de communicatie met de spelersgroep niet optimaal meer en ook met de voorzitter heb ik de laatste drie à vier weken niet meer gesproken. Het ontslag was dus niet helemaal verrassend, maar wel het tijdstip. De club is immers nog in verschillende bekers actief en ook in de competitie waren ze aan een inhaalbeweging bezig. Maar ik voelde al wel een tijdje dat er iets in de lucht hing.

Als trainer weet je dat de kans bestaat dat je moet vertrekken. Je moet dat ook kunnen relativeren, er gebeuren ergere dingen in het leven”, aldus de 55-jarige ex-middenvelder.

Geen spijtOndanks zijn vroegtijdige vertrek heeft hij geen spijt van zijn avontuur in het Midden-Oosten. “Dit was een bijzonder leerrijke ervaring. Zowel sportief als extrasportief had ik dit niet willen missen. Ik heb geen zin om onmiddellijk terug te keren naar België en ga hier het aangename aan het nuttige koppelen.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier