Amateurploeg kan stunten in Franse beker

Quevilly, een bescheiden ploeg uit de Franse amateurklasse, staat voor een belangrijk moment.

Quevilly, een bescheiden ploeg uit de Franse amateurklasse, staat voor een belangrijk moment. Als ze er woensdag in slagen Paris Saint-Germain uit te schakelen, spelen ze zowaar de finale van de Franse beker.

In de aanloop naar de match van vanavond versloeg Quevilly de profclubs Rennais en Boulogne. Die laatste club werd in de kwartfinales met het schaamrood op de wangen terug naar huis gestuurd door met 3-1 te verliezen van Les Canaris. Het vertrouwen is dus bijzonder groot en het is afwachten of de ‘amateurs’ vanavond kunnen bevestigen.

Quevilly slaagde er eerder al bijna in om de beker mee naar huis te nemen. In 1927 werden ze nipt geklopt in de finale en in 1968 werden ze pas uitgeschakeld in de halve finales.

In Voetbal International hoopt Arnaud Larue, voorzitter van de club, op een wonder maar hij vreest de tegenstander. “We waren niet blij met PSG. In sportief opzicht is er niets mis met de ploeg, maar op alle andere gebieden is het een ramp.” De supporters van PSG hebben de reputatie geen doetjes te zijn. De plaatselijke instanties hebben er alvast alles aan gedaan om de veiligheid in en rond het stadion te garanderen.

De geel-zwarte supporters zijn alvast overtuigd dat hun club een kans maakt om op 1 mei in het Stade de France te strijden voor groots eremetaal in hun trofeeënkast. De tegenstander in die finale wordt al zeker AS Monaco, dat gisterenavond zijn plaats in de finale veroverde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier