Amerikaan Stan Kroenke neemt Arsenal over

© PRESSASSOCIATION

De miljardair bezit in de Verenigde Staten al basketbalclub Denver Nuggets, ijshockeyploeg Colorado Avalanche, American footballteam St.Louis Rams en voetbalploeg Colorado Rapids.

De Amerikaanse miljardair Stan Kroenke is de nieuwe hoofdaandeelhouder van de Engelse voetbalclub Arsenal, de ploeg van Rode Duivel Thomas Vermaelen. Dat maakte zijn bedrijf Kroenke Sports Enterprises (KSE) maandag bekend. KSE verwief in 2007 een aandeel van 9,9 procent bij Arsenal. Dat stijgt nu naar bijna 63 procent. Kroenke zou ook een bod doen op de resterende 27 procent.

“We zijn verheugd dat we ons engagement in Arsenal kunnen verhogen. Het is een fantastische club met een speciale geschiedenis en een prachtige manager, Arsène Wenger”, aldus KSE in een persbericht. Peter Hill-Wood blijft voorzitter van de club blijft.

Bezit

KSE bezit in de Verenigde Staten al basketbalclub Denver Nuggets, ijshockeyploeg Colorado Avalanche, American footballteam St.Louis Rams en voetbalploeg Colorado Rapids.

Bij Arsenal neemt het nu de aandelen van Danny Fiszman en Nina Bracewell-Smith over, allebei goed voor ongeveer 16 procent. De Rus Alisher Usmanov houdt nog een aandeel van 27 procent in handen. De totale waarde van Arsenal wordt geschat op 731 miljoen pond.

Wenger verklaarde tevreden te zijn met de nieuwe hoofdaandeelhouder. Arsenal staat momenteel op de tweede plaats in de Engelse Premier League, op zeven punten van leider Manchester United. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier