Ancelotti kondigt afscheid aan bij PSG

© IMAGEGLOBE

Carlo Ancelotti zit volgend seizoen niet meer op de bank bij PSG. Met dat nieuws pakt het Franse dagblad Le Parisien uit.

Volgens het blad zou Ancelotti zijn beslissing woensdag aan clubeigenaar Nasser al-Khelaïfi hebben meegedeeld. “Ook personen uit zijn entourage bevestigen zijn wens om te vertrekken”, klinkt het.

De 53-jarige Italiaan is sinds december 2011 aan de slag bij PSG. Zijn contract loopt in juni af, er was een optie voorzien voor een extra seizoen, maar die wordt dus niet gelicht.

Naar alle waarschijnlijkheid verlaat Ancelotti de Parijse club langs de grote poort: met nog vijf speeldagen voor de boeg telt PSG negen punten voorsprong op eerste achtervolger Marseille. Het is al van 1994 geleden dat de titel nog eens naar de hoofdstad ging, de ex-Milancoach schrijft straks dus een stukje geschiedenis.

Naar Real Madrid?

Ondanks het sportieve succes kreeg Ancelotti vaak kritiek op zijn spelsysteem. Zo morren de supporters over zijn nogal behoudende aanpak. Verder zorgen de torenhoge ambities voor een enorme druk op zijn schouders.

De naam van de Italiaanse oefenmeester circuleerde de voorbije maanden bij enkele topclubs. Zo zou Real Madrid in hem de ideale vervanger zien voor José Mourinho, wiens naam almaar luider bij Chelsea geciteerd wordt. Andere bronnen spreken dan weer van interesse van Arsenal. Arsène Wenger, nu nog op de bank bij de Londense club, zou de topkandidaat zijn om Ancelotti op te volgen aan het hoofd van de Parijse trots. (NN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier