Ancelotti: ‘Liever Di María dan Özil’

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Naar aanleiding van de Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid gaf Carlo Ancelotti een interview aan de Spaanse radiozender Cadena Ser. De Italiaanse trainer van Real deed enkele opmerkelijke uitspraken.

Zaterdag om 18u is het weer zo ver, de eerste Clásico van het nieuwe seizoen. Camp Nou is het decor van de klassieke clash tussen FC Barcelona en Real Madrid. De bookmakers geloven alvast in een zege voor Barça, zij staan 1 tegen 4 genoteerd. De meest voorspelde uitslagen zijn 1-1 en 2-1.

Voor sterspelers Gareth Bale en Neymar wordt het de eerste Clásico, maar dat geldt evenzeer voor trainers Carlo Ancelotti en Tata Martino. Eerstgenoemde gaf een interview in het radioprogramma El Larguero. Enkele opmerkelijke passages…

Ancelotti over de wedstrijd tegen Barcelona:

“De Clásico is een makkelijke wedstrijd om voor te bereiden, want iedereen is gemotiveerd en geconcentreerd. Het probleem is de sterkte van de tegenstander. Wij spelen momenteel niet goed, maar we winnen wel. Toch denk ik dat Barça momenteel met iets meer vertrouwen speelt, hun spel is vloeiender. Wat ook normaal is aangezien hun elftal de voorbije zomer amper wijzigde.”

Ancelotti over Cristiano Ronaldo:

“Dat we geen specifieke diepe spits hebben, doet er eigenlijk niet toe, we hebben met Cristiano Ronaldo de grootste killer ter wereld rondlopen. Van alle spelers die ik mijn carrière al getraind heb, heeft Cristiano mij het meest verrast, zowel qua niveau als qua professionaliteit. Hij helpt deze ploeg beter maken en verdient het om dit jaar de Gouden Bal te winnen.”

Ancelotti over de keeperskwestie:

“Diego López mocht aan het seizoen beginnen en ontgoochelde niet. Het is hoe dan ook geen makkelijke beslissing, want ik bezit twee klassedoelmannen. López ken ik eigenlijk al langer. In 2006, toen hij nog bij Villarreal onder de lat stond, wilden we hem naar AC Milan halen. Maar Casillas verdient het om ook speelkansen te krijgen, alleen al omwille van zijn talent. Ik denk dat hij bij ons wil blijven, hij is nog steeds belangrijk voor deze ploeg. Ik heb hem daar ook al drie of vier keer over gesproken. We hebben nu de afspraak dat López in de competitie speelt en Casillas in de CL, daar houd ik me aan.”

Ancelotti over topaankoop Gareth Bale:

“Bale is klaar om te spelen tegen Barcelona. Zijn rugproblemen hebben niets met de begeleiding hier te maken, maar alles met de conditionele achterstand die hij opliep tijdens de zomerperiode. Ik heb hem gevraagd op welke positie hij liefst speelt, de rechterflank antwoordde hij me.”

Ancelotti over het vertrek van Mesut Özil:

“Het vertrek van Özil was mijn beslissing. Omwille van het evenwicht in het elftal verkies ik Di María: hij heeft minder kwaliteiten dan Özil, maar een voorbeeldig karakter en hij helpt de ploeg. Door de transfer van Bale was het beter om Di María te houden en Özil te laten gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier