Anderlecht: ‘Als we in Milaan al iets kunnen doen, dan is het nu’

© Belga

Vanden Stock en Van Holsbeeck blikken vooruit naar AC Milan.

Landskampioen Anderlecht speelt dinsdag (20.45u) op bezoek bij het grote AC Milan zijn eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck rekenen vooral op een goede prestatie.

Net als Anderlecht blikt AC Milan terug op een 3 op 9. Vanden Stock gelooft in puntenwinst in Milaan, maar is ook realistisch. “Als we er al iets kunnen doen, dan is het nu,” zegt hij op de website van RSCA. “Na twee keer thuis verloren te hebben, zijn er ongetwijfeld twijfels. Ik heb de wedstrijd van Milan tegen Atalanta gezien (0-1 verlies, red.) en ik vond ze niet zo goed voetballen. Al is de nationale competitie nog iets helemaal anders dan de Champions League. Een gelijkspel zou voor ons al een overwinning zijn.”

Dat de Rossoneri niet in hun beste periode zitten, weet ook Van Holsbeeck. “In het seizoen 2013-2014 komt de financiële fair-play eraan en ook Milan voelt dat het moet beginnen opletten waardoor de club dit seizoen opmerkelijk meer verkocht dan aanwierf. Niettegenstaande blijft Milan nog steeds een grote club.”

Derde plaats

Beide heren rekenen vooral op een goede prestatie van paars-wit. Vanden Stock. “Het doet deugd om er opnieuw bij te zijn, maar nu moeten we bewijzen dat we onze kwalificatie verdienen. Deze eerste match tegen Milan zal een test zijn om te zien waar we staan en wat we kunnen betekenen in deze editie van de Champions League. We gaan voor minstens de derde plaats en waarom ook niet een tweede stek ? De spelers weten dat ze het nu moeten tonen, iedereen is enorm geconcentreerd en gemotiveerd.”

“Er leeft toch een beetje een revanchegevoel na onze voorbije ervaringen in de Champions League”, aldus Van Holsbeeck. “Ik voel in de groep en bij de trainer de wil om te bewijzen dat we het waard zijn om België te vertegenwoordigen in Europa. We hebben er onze rol te spelen en we zullen dat zo goed mogelijk doen. Onze ambitie is derde te eindigen in onze groep en zo door te stoten naar de Europa League na de winterstop.” (KVDA)

Anderlecht is met 21 spelers naar Milan afgereisd:

Biglia, Bruno, Canesin Matos, Deschacht, De Sutter, Gillet, Iakovenko, Juhasz, Kaminski, Kanu, Kljestan, Kouyate, Mbokani, Molins, Nuytinck, Praet, Proto, Roef, Safari, Vargas, Wasilewski

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier