Anderlecht: Ariël Jacobs lang houden

© Belga

Anderlecht beschouwt trainer Ariël Jacobs als de geknipte man voor de toekomst.

RSC Anderlecht beschouwt trainer Ariël Jacobs als de geknipte man voor de toekomst.

Dat zei manager Herman Van Holsbeeck woensdag tijdens de voorstelling van de biografie van Jacobs, ‘Tegen de stroom in’.

“Ariël kickt nog steeds op het gras”, zei Van Holsbeeck. “Hij heeft enorm veel ervaring en weet dus perfect waar zijn sterke punten liggen en dat is nog steeds op het veld.”

“Hij is de geknipte man om lang bij ons te blijven. In dat opzicht spiegelt Anderlecht zich ook wel eens aan de Engelse clubs waar managers lang aan het roer blijven en er dus meer continuïteit is”.

“Bovendien kan Jacobs enorm goed de jonge spelers motiveren en begeleiden. Anderlecht heeft net een nieuw jeugdcomplex geopend dus het is wel duidelijk dat hij de juiste man op de juiste plaats is”.

Crisis

Hoewel het nog steeds tweede staat in de Jupiler Pro League, kent Anderlecht tot nu toe een zwak seizoen. Het werd door Partizan Belgrado uit de groepsfase van de Champions League gehouden, staat na twee speeldagen in de groepsfase van de Europa League met nul op zes laatste in de stand en ging op 3 oktober met 5-1 onderuit tegen rivaal Standard Luik.

Na die partij blokkeerden misnoegde supporters de spelersbus en riepen ze om het ontslag van Jacobs en Van Holsbeeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier