Anderlecht bevestigt dat het Mémé Tchité weigerde

© Belga

De Brusselse club bevestigt dat ze de spits aangeboden kreeg, maar niet geïnteresseerd was.

Zondag staat Mémé Tchité met Standard tegen zijn ex-club Anderlecht. De Brusselse club bevestigt dat ze de spits aangeboden kreeg, maar niet geïnteresseerd was.

Tijdens de voorbije transferperiode waren een paar clubs geïnteresseerd in Tchité. Vooraan in de rij stonden West Bromwich Albion en Griekse clubs. “Het Engelse aanbod sprak hem aan”, geeft José De Medina, zijn manager, toe in Sport/Voetbalmagazine.

Aanvankelijk wilde Santander winst maken en vroeg het tussen 8 en 9 miljoen euro. Toen de Engelsen het opgaven, kon Standard in de laatste dagen van de transferperiode de speler halen voor een bedrag (twee miljoen euro) dat veel lager lag dan wat WBA wilde betalen.

In de laatste rechte lijn was er nog even vaag contact met Anderlecht, zegt De Medina: “Ik was toevallig in Spanje toen ik een scout van Anderlecht aan de lijn had voor een inlichting. Toen hij hoorde dat ik daar was voor Tchité, wilde hij weten wie in hem geïnteresseerd was. Hij zou me opnieuw opbellen als Anderlecht geïnteresseerd was.”

“Toen hij opnieuw belde, vroeg hij of we wat konden wachten, maar dat kon niet, Standard wilde de zaak snel afsluiten. Daarna hoorde ik niets meer van Anderlecht. Later vernam ik dat een bestuurder van Anderlecht tegen zijn terugkeer gekant was.”

Bij Anderlecht ontkent manager Herman Van Holsbeeck dat paars-wit tijdens de voorbije mercato geïnteresseerd was in Tchité. “Hij is ons aangeboden, maar wij hebben ‘nee’ gezegd,” zegt Van Holsbeeck in S/VM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier