Anderlecht Europees uitgespeeld na 2-2 in Malaga

Anderlecht is er dinsdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de zestiende finales van de Europa League voetbal. Een gelijkspel met Malaga bleek onvoldoende.

Anderlecht speelde in zijn laatste Champions League-wedstrijd 2-2 gelijk bij het Spaanse Malaga, maar Zenit Sint-Petersburg won met 0-1 bij AC Milaan. Zo eindigt paarswit als laatste in groep C.

Olivier Deschacht verving de geschorste Bram Nuytinck centraal in de verdediging, terwijl Malaga sterkhouders Isco en Joaquin op de bank liet.

Malaga begon sterk en kreeg al snel enkele kansen. Na twintig minuten stak Anderlecht de neus aan het venster, maar Dieumerci Mbokani kopte recht op Carlos Kameni. Ook Bruno kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid, maar het bleef oppassen voor de snelle Spaanse counters.

Dubbele opdoffer

Op slag van rust kreeg Anderlecht een dubbele opdoffer te verwerken. Eerst scoorde Behrang Safari, maar de scheidsrechter vlagde voor buitenspel van Dieumerci Mbokani, die raakte de bal echter niet.

In de tegenaanval kwam de bal bij Duda terecht, die twijfelde niet en trapte knap binnen.

De tweede helft was nog maar vijf minuten bezig, of Milan Jovanovic scoorde de gelijkmaker al. Na een gelukje kwam de bal bij de Serviër en die lepelde de bal knap over Kameni in doel.

Pegel

Vijf minuten later was Jovanovic daar opnieuw, maar zijn pegel strandde op de paal.

Op het uur controleerde Duda een diepe bal prachtig en scoorde opnieuw. Anderlecht probeerde nog, maar Malaga verdedigde sterk en bleef gevaarlijk op de tegenaanval.

Vlak voor tijd scoorde Mbokani nog de gelijkmaker, maar met een gelijkspel schoot Anderlecht niets op. (Belga/TV)