Anderlecht-hooligans maken amok in Amsterdam

© Reuters

De Amsterdamse politie heeft moeten ingrijpen bij zowel supporters van Anderlecht, Ajax als Manchester United.

Naar aanleiding van de duels in de Europa League veroorzaken hooligans problemen in Amsterdamse binnenstad. Er werden 76 Ajax-supporters gearresteerd op het Maria Heinekenplein. In de loop van de nacht werden ze verhoord en vrijgelaten. Ze riskeren een boete die kan oplopen tot 600 euro, meldt Het Nieuwsblad.

Ploertendoder

De politie gaat ervan uit dat de groep uit was op een confrontatie met fans van Manchester United. “We troffen onder andere een ploertendoder, traangas, een boksbeugel en een grote hoeveelheid verdovende middelen aan”, zei commandant Ad Smit. De oproerpolitie kon ingrijpen voor het tot een confrontatie tussen de twee groepen kwam.

Harde kern van Anderlecht

Dezelfde nacht omsingelde de politie 54 Anderlecht-supporters op het Rembrandtplein. “Ze behoren tot de harde kern van Anderlecht en waren van plan zich aan te sluiten bij de Ajax-supporters. Op bevel van de burgemeester van Amsterdam moesten zij direct de stad verlaten,” vertelde commandant Ad Smit.

Openlijke geweldpleging Op diverse plaatsen in Amsterdam zijn nog 12 andere arrestaties gebeurt. Het betrof zowel Britten als Nederlanders. “Ze werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ook hier ging het om voetbalgerelateerde zaken”, verklaart Smit. De politiecommandant waarschuwde de Anderlecht-supporters dat er bij het minste geweld zal opgetreden worden. Anderlecht speelt haar eerste zestiende finale tegen AZ Alkmaar. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier