‘Anderlecht is een grotere club dan FC Basel’

© Belga

In Sport/Voetbalmagazine geeft de Zweedse international Behrang Safari tekst en uitleg bij zijn verrassende keuze voor Paars-wit.

Dat Behrang Safari (26) door zijn verhuis van de Zwitserse kampioen FC Basel naar Anderlecht een zekere deelname aan de Champions League laat schieten, deed enkele weken geleden bij het bekendmaken van de transfer toch wat wenkbrauwen fronsen. In Sport/Voetbalmagazine geeft de Zweedse international tekst en uitleg bij zijn verrassende keuze.

“Na drie geweldige seizoenen vond ik het een mooi moment om afscheid te nemen en uit te kijken naar weer iets anders”, vertelt Safari. “Er was ook wel wat belangstelling van teams uit grotere competities, maar echte interesse is nog iets anders.”

“In vergelijking met FC Basel en de Axpo Super League is dit misschien wel een iets grotere club in een iets grotere competitie.”

“Eigenlijk verkies ik ook wel om in België voor de titel en Europees voetbal te spelen dan in de middenmoot of tegen de degradatie te moeten strijden in Duitsland, Engeland, Spanje of Italië.”

Ontdekken

En er is nog een andere reden voor zijn keuze om in de hoofdstad van Europa te komen voetballen. Safari denkt veel breder dan enkel het voetbalspelletje. “Ik kijk ernaar uit om met mijn vriendin Brussel en Londen, Parijs en Amsterdam te ontdekken”, zegt hij. “Daar houden wij van.”

“We zijn al zes jaar samen en intussen verloofd. Zij is een meisje van Lund met een Braziliaanse vader en een Chileense moeder. Op het veld telt in topvoetbal alleen winnen, maar ernaast wil ik genieten van elk moment.”

“Ik hoop dat ze mij in België zullen leren kennen als een vriendelijke jongen die graag lacht en plezier maakt, want zo ben ik als ik mij ergens thuis voel.” (CV)

Lees het volledige interview met Behrang Safari deze week in Sport/Voetbalmagazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier