Anderlecht is favoriet tegen AZ, vindt Verbeeck

© ImageGlobe

De coach van de Alkmaarders speelt met zijn vertrouwde elftal van de laatste weken.

Anderlecht neemt het donderdag in de heenwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League op tegen AZ Alkmaar. Gertjan Verbeeck, de trainer van de Nederlandse competitieleider, vindt dat AZ geen favoriet is. Verbeek kijkt dan ook niet naar het resultaat, maar wil van zijn elftal vooral goed voetbal zien.

“Ik ben tevreden, als wij de baas zijn op het veld. We moeten laten zien dat we niet voor niets door die poulefase heen gekomen zijn,” zei hij een dag voor het bijna uitverkochte thuisduel.

Vertrouwd elftal

De coach van de Alkmaarders speelt met zijn vertrouwde elftal van de laatste weken, mits zijn spelers geen blessure oplopen bij de training van vanmiddag.

Bij Anderlecht is Matias Suarez licht onzeker. De aanvaller sukkelde deze week met griep.

‘Anderlecht veel groter dan AZ’

Verbeek heeft de afgelopen tijd goed kunnen kijken naar Anderlecht. Hij bezocht deze maand de topper tegen RC Genk, die de Brusselaars met 4-2 wonnen.

“Vanuit de historie zijn ze favoriet. Anderlecht is een veel grotere club dan AZ. Het is ook gewoon een goede ploeg. Over de minpunten ga ik natuurlijk nog niets zeggen. Dat zullen we donderdag zien.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier