Anderlecht laat winst ontglippen tegen Galatasaray: 1-1

Dennis Praet viert zijn doelpunt, met aangever Defour © Belga

Een geïnspireerd Anderlecht heeft in de slotminuten de winst uit handen gegeven in zijn eerste poulewedstrijd voor de Champions League. Burak Yilmaz maakte gelijk voor het Turkse Galatasaray. nadat Dennis Praet eerst Anderlecht op voorsprong had geschoten.

Anderlecht startte in de niet volgelopen Türk Telekom Arena vrank en vrij. Het balbezit was overwegend voor de Brusselaars, maar echte kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren. Ook aan de overzijde bleef de 20-jarige Davy Roef, de vervanger van de geschorste Proto, quasi werkloos.

Halfweg de eerste periode moest Besnik Hasi zijn pionnen herschikken toen Bram Nuytinck naar de kant moest. Suarez kwam hem vervangen. De Argentijn lag meteen na zijn invalbeurt aan de basis van de eerste grote kans. Conté trapte echter voorlangs. Nog voor het halfuur mochten ook Mitrovic en Deschacht aanleggen, maar Muslera stond pal. Galatasaray dreigde voor de pauze een keer. Aanvoerder Selçuk Inan trapte een vrijschop net naast.

Via de paal

Zeven minuten na de koffie kreeg Anderlecht waar het op basis van de eerste helft recht op had. Dennis Praet haalde van buiten de zestien verschroeiend uit met rechts. Het schot schampte af op de paal en liet Muslera kansloos (0-1). Twee minuten later kreeg Mitrovic dé kans op de 0-2 maar hij schoot van dichtbij naast.

Meteen daarna moest Roef voor het eerst in actie komen op een schot van Pandev. Galatasaray ging nu verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Een goed georganiseerd Anderlecht leek stand te houden, tot de toegevoegde tijd. Daarin bezorgde Burak Yilmaz zijn ploeg alsnog een punt na een knappe ren van Bruma.

In de andere wedstrijd in deze poule versloeg Dortmund Arsenal met 2-0.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier