Anderlecht – Olympiakos in Europa League

Anderlecht, hier nog met Sasha Kljestan (L), speelde in 2013 nog tegen Olympiakos in de Champions League © ImageGlobe

RSC Anderlecht speelt in de zestiende finales van de Europa League tegen het Griekse Olympiakos Piraeus, dat wordt opgevist uit de Champions League.

Paars-wit werkt de heenmatch op 18 februari af op eigen veld, de terugwedstrijd is op 25 februari voorzien.

Topper

Olympiakos is een sterke tegenstander, dat zullen ze zich bij Anderlecht ongetwijfeld nog goed herinneren. Paars-wit nam het in het seizoen 2013-2014 nog op tegen de Grieken in de poulefase van de Champions League en delfde toen twee keer het onderspit: in Brussel werd het 0-3, in Athene 3-1.

Ook dit seizoen kwam Olympiakos uit in de Champions League. Het eindigde in groep F op de derde plaats, achter Bayern München en Arsenal. De Griekse landskampioen moest pas op de slotspeeldag de Gunners laten voorgaan. In de Griekse eerste klasse staat Olympiakos na 14 speeldagen aan de leiding. Het verloor nog geen enkele wedstrijd.

Geen reekshoofd

Anderlecht verzekerde zich van een ticket voor de laatste 32 door tweede te worden in poule J, achter Tottenham. Het team van Besnik Hasi was geen reekshoofd en wist op voorhand al dat het een winnaar van een andere poule of één van de vier beste derdes uit de groepsfase van de Champions League zou loten. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier