Anderlecht ondanks kansen niet voorbij Moskou: 0-0

Landskampioen RSC Anderlecht is in het eigen Constant Vanden Stockstadion niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen het Russische Dinamo Moskou. Paars-wit kreeg een resem kansen, maar kwam niet tot scoren.

In de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League domineerde Anderlecht na een mak begin de eerste helft.

De thuisploeg, in een aanvallende opstelling met Steven Defour aan de aftrap, dwong tal van kansen af, maar Defour, Tielemans, Acheampong, Mitrovic, Deschacht en Rolando konden een sterk keepende Vladimir Gabulov niet kloppen. De Moskovieten moesten voor de pauze genoegen nemen met één kans: de Hongaar Balasz Dzsudzsak vond Silvio Proto op zijn weg.

Eenzelfde scenario in de tweede helft. De thuisploeg trok met nieuwe moed ten aanval, maar het doelpunt wou maar niet vallen. Na de tweede gele kaart voor Büttner kreeg Dinamo het nog lastiger, maar uiteindelijk kraakten de Russen niet. In tegenstelling tot Club Brugge staat Anderlecht volgende week een lastige terugwedstrijd te wachten.