Anderlecht treft AEL Limassol in play-offs Champions League

© Belga

Cyprioten schakelden in derde voorronde Partizan Belgrado uit.

Landskampioen Anderlecht neemt het in de play-offs van de Champions League op tegen AEL Limassol uit Cyprus. De heenwedstrijd wordt op 21 of 22 augustus afgewerkt, de terugwedstrijd een week later (28 of 29 augustus). De winnaar stoot door naar de groepsfase van het kampioenenbal.

Reekshoofd

Paarswit zat bij de loting in het Zwitserse Nyon in het zogenaamde kampioenenspoor en ontliep daardoor zware tegenstanders. Naast AEL Limassol waren de mogelijke opponenten het Roemeense Cluj, het Zweedse Helsingborgs, het Sloveense NK Maribor en het Israëlische Hapoel Kiryat Shmona.

Anderlecht kwalificeerde zich voor de play-offs van de Champions League door in de derde voorronde het Ekranas uit te schakelen, na een 5-0 zege in de heenwedstrijd en een 0-6 overwinning in de terugwedstrijd.

AEL Limassol, dat afgelopen seizoen voor de tweede keer Cypriotisch kampioen werd, overleefde al twee voorrondes. In de tweede voorronde schakelden de Cyprioten het Noord-Ierse Linfield uit (heen 3-0, terug 0-0) en in de derde voorronde het Servische Partizan Belgrado (heen 1-0, terug 0-1). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier