Anderlecht treft Partizan Belgrado in play-offs Champions League

© Belga

Landskampioen Anderlecht neemt het in de play-offs van de Champions League voetbal op tegen het Servische Partizan Belgrado.

Dat is het resultaat van de loting van vrijdag op de hoofdzetel van de Europese Voetbalbond UEFA in Nyon. De heenwedstrijd in Servië wordt gespeeld op 18 augustus en de terugwedstrijd in het Constant Vanden Stock-stadion op 24 augustus.

Paars-wit, dat zich voor de vierde en laatste voorronde plaatste ten koste van The New Saints uit Wales, was reekshoofd bij de loting van het ‘kampioenenspoor’. Het vermeed zwaardere teams als Rosenborg en RB Salzburg en trof met de Serviërs een ploeg die redelijk bekend is bij andere Belgische teams.

Vorig seizoen speelde Club Brugge in de groepsfase van de Europa League immers twee keer tegen Partizan, Club won tweemaal (2-0 en 2-4). Een jaar eerder won Standard, ook al in de groepsfase van de Europa League, met 0-1 in Belgrado.

“Moeilijke tegenstander”
“Partizan is een van de moeilijkste tegenstanders uit de groep”, verduidelijkt coach Ariël Jacobs. “We hebben ze tot nu toe nog niet live bezig gezien dus is het moeilijk om ze echt in te schatten. Maar
dat het moeilijk zal worden, dat staat vast”, aldus Jacobs. De technische staf zal dit weekend de tegenstander een eerste keer scouten.

De 10 winnaars van de play-offs gaan samen met de 22 rechtstreeks geplaatsten naar de groepsfase van het kampioenenbal, waarvoor op donderdag 26 augustus geloot wordt in Monaco. De verliezers mogen naar de groepsfase van de Europa League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier