Anderlecht uit Europa met 1 puntje – en drie rode kaarten als uitsmijter

© AFP

Anderlecht heeft ook zijn zesde wedstrijd in Champions League verloren, deze keer met 3-1 tegen Olympiacos. RSCA verlaat het Europese toneel met één punt. Het beëindigde de wedstrijd in Griekenland met acht man.

In het Georgios Karaiskakis-stadion hield de organisatie van paars-wit aanvankelijk goed stand. In de 32e minuut plaatste Saviola de bal aan de verkeerde kant van de paal. Een minuut later vloerde hij Proto wel met een gekruist schot. Vijf minuten voor rust reageerde de Belgische landskampioen, Gillet was niet zelfzuchtig en bediende Kljestan, die de 1-1 binnentrapte.

Na de rust kreeg Kouyaté een tweede geel wegens een handsbal in het strafschopgebied. Proto redde de penalty, maar Anderlecht moest met tien verder. Iets voor het uur maakte Saviola zijn penaltymisser goed met de 2-1.

Gillet dwong Roberto nog tot een prachtsave, maar in de 71e minuut kwam de bal weer op de paars-witte strafschopstip terecht na een overtreding van N’Sakala, die in de 88e minuut ook een tweede geel pakte. Proto pakte de elfmeter echter opnieuw. Hij stopte in de slotfase nog een doorgebroken Griek en ook hij moest met rood naar de kant. De derde penalty werd omgezet door Dominguez (90.+5).

In de eindstand van groep C eindigt Anderlecht als laatste met een punt. Olympiacos plaatst zich dankzij de zege met tien punten als tweede in de poule voor de achtste finales van de Champions League. Benfica Lissabon, ook met tien punten, is derde en gaat door in de Europa League na een 2-1 zege tegen groepswinnaar Paris Saint-Germain (13). (Belga/INM)