Andre Villas-Boas vreest niet voor job bij Chelsea

© AFP

De Portugees staat zwaar onder druk, maar is ervan overtuigd dat hij bij de return in Londen tegen Napoli nog steeds manager van de Blues zal zijn.

Van zijn jongste vijf duels kon Chelsea er geen enkele winnen. In de Champions League gaven de Blues op het veld van Napoli een 0-1 voorsprong uit handen (3-1). Manager Andre Villas-Boas staat zwaar onder druk maar vreest nog niet voor zijn job.
Villas-Boas ligt nu onder vuur vanwege op zijn opstelling tegen Napoli. De Portugees liet de ervaren Engelse internationals Ashley Cole en Frank Lampard alsook Michael Essien en Fernando Torres uit zijn basiself. John Terry was niet inzetbaar vanwege een blessure.

Centraal achterin koos Villas-Boas voor Gary Cahill, die zijn debuut maakte in de Champions League, en David Luiz. Zij lieten zich drie keer passeren door Edison Cavani en Ezequiel Lavezzi (2).
Cole viel na 12 minuten in voor de geblesseerde José Bosingwa, Lampard en Essien mochten in de tweede helft opdraven toen Chelsea al 2-1 achter stond.

Villas-Boas: “3-1 goedmaken niet onmogelijk”

De manager staat nog steeds achter het team dat hij in Napels het veld op stuurde, zo zei hij aan de BBC. “Die keuze was gebaseerd op wat volgens mij het beste team was. We zullen grondig analyseren wat er verkeerd liep want een aantal zaken moeten beter.”

Hij gelooft ook nog in de kwalificatie: “Het is niet onmogelijk om een 3-1 achterstand op te halen”.

Portugees vreest niet voor job

In de Premier League staat Chelsea momenteel pas vijfde op 17 punten van leider Manchester City en in de FA Cup staat de Londense club voor een moeilijke verplaatsing naar Birmingham. Het kan dus best zijn dat op het moment van de return tegen Napoli op 14 maart de Champions League de enige trofee is die de club nog kan winnen.

Ondanks vijf opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning, is Villas-Boas ervan overtuigd dat hij dan nog steeds manager van Chelsea zal zijn. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier