Andy Najar loodst Honduras naar halve finales Gold Cup (video)

© AFP

Andy Najar, Hondurees en vleugelspeler van RSC Anderlecht, loodst Honduras naar de halve finales van de Gold Cup.

Honduras en de Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF-zone (Noord- en Centraal-Amerika en Caraïben).

Honduras haalde het in Baltimore met het kleinste verschil van Costa Rica. Het was Anderlecht-speler Andy Najar die in de 49e minuut de enige treffer uit de partij scoorde. Gastland Amerika had in zijn kwartfinale geen kind aan El Salvador won met overduidelijke 5-1 cijfers. Goodson (21.), Corona (29.), Johnson (60.), Donovan (78.) en Diskerud (ex-AA Gent, 84.) maakten de Amerikaanse goals, Zelaya (39.) scoorde tegen.

Eerder verzekerden ook titelverdediger Mexico en het verrassende Panama zich al van een ticket voor de laatste vier. Mexico schakelde Trinidad & Tobago uit (1-0), Panama verpletterde Cuba (6-1). In de halve finales nemen de VS het op tegen Honduras en botst Panama op Mexico. De finale is voor zondag. (Belga/INM) Herbekijk het doelpunt van Andy Najar en de hoogtepunten van de wedstrijd :

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier