‘Angel Di Maria wordt duurste verkoop ooit van Real Madrid’

Angel Di María © IMAGEGLOBE
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Real Madrid spendeert elke zomer miljoenen aan nieuwe vedetten, maar nu staat de Champions Leaguewinnaar op het punt om zelf eens flink te incasseren. De Franse kampioen PSG zou 80 miljoen euro veil hebben om de Argentijn Angel Di Maria van Madrid naar Parijs te halen.

Het getouwtrek rond Angel Di Maria, een van de sterkhouders van verliezend finalist Argentinië op het WK, kent mogelijk weldra een winnaar. De aanvallende middenvelder van Real Madrid, ook gelinkt aan Manchester United, staat volgens de Spaanse sportkrant Marca zeer dicht bij een overstap naar Paris Saint-Germain. ‘Een kwestie van dagen’, luidt het.

80 miljoen euro

Marca, dat doorgaans goed ingelicht is over het reilen en zeilen bij Real Madrid, meldt dat PSG een ‘onweerstaanbaar’ bod van circa 80 miljoen (inclusief variabelen) op Di Maria voorbereidt.

Dat zou van Di Maria niet alleen de duurste speler in de geschiedenis van de Franse Ligue 1 maken, maar ook de duurste verkoop ooit van Real Madrid. Die eer is voorlopig nog altijd voor de Duitser Mesut Özil, voor wie Arsenal vorige zomer 50 miljoen euro dokte aan ‘De Koninklijke’.

Geblokkeerd

De enige hindernis die een overgang nog in de weg staat, is de Financial Fair Play-regel van de UEFA. Die verplicht PSG om eerst een speler van de hand te doen, om zijn balans op orde te houden. De Franse kampioen gaf eerder ruim 50 miljoen euro uit aan de komst van David Luiz.

Een mogelijk oplossing, is dat PSG aanvaller Edinson Cavani van de hand doet. En daar komt Manchester United in beeld, aldus nog Marca. De nieuwe manager Louis van Gaal ziet de Uruguyaan wel zitten. PSG nam Cavani vorig jaar over van Napoli voor circa 64 miljoen euro.

Wordt wellicht vervolgd dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier